الخميس، 8 سبتمبر 2016

بسكوت بالتمر علي طريقتي







المقادير :
3 كوب دقيق .نص كوب زيت .نص كوب سمنه . نص كوب حليب دافي . بيضه . معلقة صغيره بيكنج باودر . عجوة . سمسم وحبة البركه للزينه وبيضة لدهن الوجه .
الطريقة :
نحط علي العجوة معلقة سمنه صغير وشوية سمسم وندخلهم الميكرويف دقيقه او نحطهم فطاسه علي النار لحد ما العجوة تتطري
وبعدين نحط الدقيق وعليه البيكنج باودر ونقلبهم ونحط البيضة والسمنة و الزيت ونعجنهم باللبن الدافي لحد ما تتكون عجينه متماسكه ومنعجنش كتير يادوب تلم معاكي ونسيبها ترتاح نص ساعه .. فالوقت ده نحضر العجوة ونحطها في بلاستك شفاف ونعمله صوابع (بيسهل الشغل)
وبعدين ناخد جزء من العجينه و نفردها بين ورقتين زبدة واتحكمي فالسمك بتاعهم ويكون رفيع وبعدين ساوي الطرف وحطي العجوة واقطعي علي قدها وقفليها كويس وكرري لحد ما تخلصي كل الكميه وبعدين قطعية بالحجم اللي يناسبك ورصية في صينية وادهنيه بيضه مضروبه بشوية حليب و نسكافيه ورشي سمسم وحبة البركه ..
واتبقي عجينه عملتها بالجبنه الفيتا بتاعة الاكل طعمها جميل ..
جربوها هتعجبكم ..

0 التعليقات:

إرسال تعليق